Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις!!!

                             <<Δεν υπάρχει πιο πιστός φίλος από ένα βιβλίο>> 
έλεγε ο Χέμινγουεει και συμφωνούμε απόλυτα! Αυτά τα Χριστούγεννα ταξιδέψτε με ένα βιβλίο, ονειρευτείτε και φανταστείτε έναν καλύτερο κόσμο, όπου θα κυριαρχεί το πνεύμα των Χριστουγέννων και θα υπερισχύει η  ΑΓΑΠΗ και η ΕΙΡΗΝΗ !!!






Καρυοθραύστης του Ε.Τ.Α. Χόφμαν
Εδώ και 180 χρόνια παραμένη μια από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Μοχθηρά ποντίκια (ένα, μάλιστα, με εφτά κεφάλια!) μάχονται με γενναία παιχνίδια. Αγωνία, φαντασία, μαγεία αλλά και συγκίνηση για την αυτοθυσία και την αφοσίωση της Μαρί για να σώσει τον πρίγκιπα Καρυοθραύστη από τα μάγια.Τι να πει κανείς για τις ζωγραφιές του πολυβραβευμένου Ρώσου εικονογράφου Γκενάντι Σπίριν! (Ηλικία 7-9, εκδ.Ποταμός)



                                                  Ο κύριος Βρομύλος του Ντέιβιντ Ουάλιαμς
Ένας εκκεντρικός άστεγος και ένα μοναχικό κορίτσι που μισεί τα Χριστούγεννα, δημιουργούν μια περίεργη σχέση που θα αλλάξει τη ζωή τους.... Αυτά τα Χριστούγεννα δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα ...(Ηλικία 9+, εκδ. Ψυχογιός) 





                                                      Σκρουτζ του Κάρολου Ντίκενς.
Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.Μια ιστορία, βασισμένη στα "Χριστουγεννιάτικα κάλαντα" του Ντίκενς. Στο χιονισμένο Λονδίνο, μια παραμονή Χριστουγέννων, στα μέσα του 19ου αιώνα, ο γεροτοκογλύφος εγωιστής και άπληστος Σκρουτζ μετράει τα λεφτά του. Ποτέ δεν είναι αργά για ένα θαύμα... 
(Ηλικία 7-9, εκδ. Πατάκης)



Αγαπητέ Άγιε Βασίλη του Ρενέ Γκοσινί
Ο Ρενέ Γκοσινί (δημιουργός του Αστερίξ και του λούλυ Λουκ) μας ενθουσιάζει και πάλι με το μοναδικό του χιούμορ, μέσα από τις σκανταλιές μιας ζωηρής παρέας που αναστατώνει μαμάδες, μπαμπάδες και δασκάλους! <<Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,
Για τη δασκάλα, που είναι τόσο καλή και τόσο όμορφη όταν δεν κάνουμε φασαρία, θα ήθελα να μου φέρεις τις λύσεις όλων των προβλημάτων των μαθηματικών της χρονιάς. Ξέρω πως η δασκάλα στενοχωριέται πολύ όταν μας βάζει κακούς βαθμούς. Γι' αυτό, αν έχω τις λύσεις θα είναι τέλεια, γιατί η δασκάλα θα μου βάζει ένα σωρό καλούς βαθμούς και θα είναι πολύ ευχαριστημένη.>>

Η γειτονιά του ονείρου του Παναγιώτη Κακαλέτρη
Ο μικρός Ερρίκος αυτά τα Χριστούγεννα είναι πολύ λυπημένος γιατί θα τα περάσει χωρίς τον πατέρα του. Αναγκάστηκε να ξενιτευτεί για να βρει εργασία και να ζήσει την οικογένειά του. Θα καταφέρει άραγε ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών να φέρει τη χαρά και πάλι στη γειτονιά του ονείρου; (Εκδ.Πατάκη)


Ο Αϊ-βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους του Ευγένιου Τριβιζά
Χο..χο...χο... Φτάσαμε! Σκεφτόταν ο Αϊ- Βασίλης μέχρι που συναντά έναν βλοσυρό αστυφύλακα και τον συλλαμβάνει για παράνομη στάθμευση του έλκυθρου!!! Έτσι, βρίσκεται στη φυλακή με 83 περίεργους αρουραίους! Ξεκαρδιστική ιστορία, γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές, δράση... (Εκδ. Ελληνικά Γράμματα)


                                               ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ

                 ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
                                                               ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ !!!