Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2015!

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο στα μουσεία και την προστασία της πολιτιστικής
κληρονομιάς.  Το 2015 το  Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ICOM επισημαίνει τη συμβολή των μουσείων ως πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική και με σεβασμό στα οικοσυστήματα. Τιμώμενο μουσείο για φέτος στη χώρα μας είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων) όπου θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις από 15 ως 24 Μαϊου.


Παιδιά, τι είναι αυτό σε ένα μουσείο που μπορεί να προκαλέσει την περιέργειά σας και να ικανοποιήσει την ανάγκη σας για μάθηση; 

Πριν επισκεφτείτε ένα μουσείο με τους γονείς σας ή το σχολείο, καλό θα είναι να γίνει μια προετοιμασία σχετικά με τα εκθέματα και μια συζήτηση για τους κανόνες συμπεριφοράς μας στα μουσεία. Μην προσπαθήσετε να δείτε στο μουσείο όλα τα εκθέματα σε μια επίσκεψη!!! Επιλέξτε όσα σας έχουν κάνει εντύπωση και περιεργαστείτε τα. Η ανακάλυψη των εκθεμάτων είναι  συναρπαστική διαδικασία, αλλά η περιέργειά σας μπορεί να ικανοποιηθεί και μετά την επίσκεψή σας στο μουσείο!

                                 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ο Λάρυ έχει μεγάλο πρόβλημα! Υποτίθεται ότι έπρεπε να φυλάει το μουσείο, αλλά κάτι φοβερό έγινε: εξαφανίστηκαν όλοι οι δεινόσαυροι!!!






Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Πώς αισθάνονται άραγε τα ειδώλια, αυτά τα αμίλητα αγαλματάκια στο Μουσείο κυκλαδικής Τέχνης; Τι συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με έναν απρόσκλητο φτερωτό επισκέπτη που διαταράσσει την ησυχία τους;





Η ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΑΙ Η ΙΕΡΗ ΧΗΝΑ

Μια όμορφη ιστορία με ήρωες από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου.