Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου στο σχολείο μας!

     Την Πέμπτη 6 Μαϊου, με ιδιαίτερη χαρά, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την καταξιωμένη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Ελένη Δικαίου. Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών αναφέρθηκε με θέρμη στην ευχαρίστηση που προσφέρει η επαφή με τα βιβλία και προέτρεψε τα παιδιά να συνεχίσουν να διαβάζουν και να 'ταξιδεύουν' με όμορφες ιστορίες. Τόνισε την πολύπλευρη επίδραση της ανάγνωσης βιβλίων στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου. Μίλησε για το έργο της και τη ζωή της με απλό και κατανοητό τρόπο και με υπομονή απάντησε σε όλες τις αυθόρμητες ερωτήσεις των παιδιών.
    Τα παιδιά παρουσίασαν εικαστικές δημιουργίες και μικρά δρώμενα εμπνευσμένα από τα βιβλία της : "Οι περιπέτειες του Οδυσσέα", "Η ιστορία ενός άσπρου γατούλη","Οι Θεοί δεν πεθαίνουν στην Πέλλα", "Η μαρουδίτσα που έφερε την πασχαλιά", "Το αλογάκι, η τυχερή πασχαλίτσα, μια αρκούδα κι εμείς", "Περιπέτειες με μια πριγκιπέσα", "Τα φαντασματάκια της γυάλινης αυλής","Η κοιλάδα με τις πεταλούδες".

Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου είναι τη χρονιά 2015-2016 υποψήφια για το Βραβείο Άντερσεν.

Κυρία Ελένη Δικαίου,
σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας στον χώρο του παιδικού βιβλίου και για την ευαισθησία με την οποία προσεγγίζετε τα θέματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά!