Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

20 Νοεμβρίου- Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού


    Οι Βιβλιοφάγοι της Δ΄τάξης  σήμερα επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη Λασκαρίδη και συζήτησαν με τη γνωστή συγγραφέα Χριστίνα Φραγκεσκάκη για τα δικαιώματα των παιδιών. Η συγγραφέας τους διάβασε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο της <<Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά>> και τους χάρισε σελιδοδείκτες.
    Το βιβλίο είναι θαυμάσιο!Μια ιστορία για τη χαρά της φιλίας και της συνύπαρξης. Για την αλήθεια που ενώνει τις παροιμίες των λαών και τους ορόφους των πολυκατοικιών μας. Μια ιστορία για το ανέλπιστο δώρο της εμπιστοσύνης και της ανταλλαγής... Για τα όνειρα που γίνονται αλήθεια, όπως στα... παραμύθια!

Λίγα λόγια για την υπόθεση...



Γιορτινό χειμωνιάτικο βράδυ, και η ντροπαλή κυρία Αριάδνη, που κάποτε ήταν δασκάλα κι είχε όλα του κόσμου τα παιδιά αλλά τώρα ζει μόνη με τη γάτα της και τα βιβλία της, συναντά στην αυλή της κοινής τους κατοικίας τη μικρή Φερστέ. Ποια είναι η Φερστέ και γιατί μένει στο υπόγειο; Γιατί οι γονείς της έχουν λυπημένα μάτια και πώς βρέθηκαν εδώ; Ποιο είναι το μυστικό της κυρίας Αριάδνης και ποιο το μυστικό της Φερστέ; Ποιος φυλάει τα μυστικά τους; Και... γίνονται ποτέ τα όνειρα αλήθεια;
Από τη συνάντηση με τη συγγραφέα
 

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, πατήστε εδώ