Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Μικροί ερευνητές...


33ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά                                                                Σχολικό Έτος 2012 - 2013

Τάξη  Ε΄ , τμήμα 2                                                                                   

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

          Χρόνος διεξαγωγής έρευνας: 14 – 24 Μαΐου του 2013

Μικροί ερευνητές: Μαθητές του Ε2 του 33ου Δ.Σχ. Πειραιά

      Αριθμός ερωτηθέντων μαθητών: Αγόρια (18), Κορίτσια (12)

          Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε2΄ τάξης, στα πλαίσια της ενότητας του βιβλίου της Γλώσσας «Η τηλεόραση», πραγματοποίησαν έρευνα με τη δημιουργία ερωτηματολογίου σχετικά με τη χρήση της τηλεόρασης.
          Στη αρχή, σε ομάδες, οργάνωσαν τις ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση της τηλεόρασης και τις εκπομπές  που παρακολουθούν. Στη συνέχεια κατέγραψαν τις ερωτήσεις με τη σειρά και τις διαβάθμισαν σε κλίμακα, ανάλογα με τον τύπο της ερώτησης. Αφού τελείωσαν με τον διαβαθμισμένο τρόπο απαντήσεων, τις μοίρασαν στα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης του σχολείου. Στο τέλος, συγκέντρωσαν τις απαντήσεις αγοριών και κοριτσιών ξεχωριστά, τις επεξεργάστηκαν και κατέγραψαν τα αποτελέσματα της έρευνας.
       Επειδή η καταγραφή των δεδομένων στον υπολογιστή με τη μορφή ραβδογραμμάτων και πίτας ήταν αρκετά δύσκολη, γι’ αυτό η συγκεκριμένη εργασία έγινε από το δάσκαλο του τμήματος και παρουσιάστηκε στα παιδιά. Ακολούθησε συζήτηση πάνω στις απαντήσεις των παιδιών και έγιναν συγκρίσεις μεταξύ των απαντήσεων αγοριών και κοριτσιών.
      Ευχαριστώ θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές του Ε2 για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την συνεργασία τους σχετικά με την έρευνα.
     Ευχαριστώ επίσης και τις μαθήτριες και τους μαθητές του Ε1  που δέχτηκαν να συμμετάσχουν με τις απαντήσεις τους στην έρευνα.
      Τέλος, ευχαριστώ τη συνάδελφό μου κυρία Ειρήνη Βασιλειώτη που ανέβασε την εργασία των παιδιών στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://oivivliofagoi.blogspot.gr
                                           Ο δάσκαλος του Ε2 τμήματος

Θεόδωρος  Θεοδωρίδης
 
Για τα αγόρια

                                      Για τα κορίτσια